Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На підтримку людей, хворих на ВІЛ/СНІД, у Львові відбудеться фотовиставка-інсталяція «Двері?!...»

На підтримку людей, хворих на ВІЛ/СНІД, у Львові відбудеться фотовиставка-інсталяція «Двері?!...» — повідомила президент Благодійного фонду САЛЮС Олександра Служинська. Фотовиставка відкриється 29 травня в Музеї Ідей, що на вул. Валовій, 18-а, і триватиме до 5 червня. За словами Олександри Служинської, це спільний проект представництва ООН у Республіці Білорусь та Україні, білоруського громадського об’єднання «Позитивний рух», за фінансової підтримки UNAIDS  та за сприяння Благодійного фонду САЛЮС та Благодійного фонду РУСТ.

Мета проекту — сформувати гуманне ставлення до людей, які живуть з синдромом імунодефіциту, захистити людську гідність тих, хто безпосередньо зіштовхнувся із цією бідою. За допомогою спеціально організованого простору експозиції, візуальних образів-фотографій, текстів із щоденникових записів героїні, предметів, світлового вирішення, музики автори розповідають історію життя однієї із мільйонів, нагадуючи, що захворіти невиліковною хворобою (СНІДом, раком) може кожен.
Вперше проект «Двері?!...» був презентований у 2003 році у Мінську, а 2004 року арт-проект подорожує містами: Солігорськ та Світлогорськ (Білорусь), Вільнюс (Литва), Москва (Росія), Рига (Латвія), Київ (Україна). Проект знайшов відгук у серцях не лише білорусів, але і у зарубіжних глядачів, про що свідчать записи у книзі відгуків. Свій запис у книзі відгуків зробила й перша леді України Катерина Ющенко. На сьогодні фотовиставку відвідало близько 23 тисяч людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ