Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На підтримку Тимошенко мобілізували «зеків», – штаб Януковича

Виправні колонії підготували до фальсифікації результатів виборів у другому турі, заявив Олександр Галуненко - довірена особа кандидата на пост президента України Віктора Януковича, Герой України. За його словами, у виправних колоніях влада активно використовує адміністративний ресурс.

"В Україні замінені десятки начальників колоній, керівник Департаменту з виконання покарань Олександр Галинський особисто відвідав всі установи і провів відповідні співбесіди "з начальниками", - констатує Олександр Галуненко ".

"На Київщині в першому турі голосування, в більшості випадків використовувалася "карусель". Така ж ситуація відбувається і зараз під час голосування в другому турі, причому відкритим способом, коли в'язні показують заповнений бюлетень контролеру і лише потім кидають у скриньку. За даними наших джерел, в колонії перед другим туром завозилися "пайки від Юлі" і обіцяли укладеним сприяти у зменшені термінів ув'язнення", - розповідає він.

"Сьогодні на ділянках у виправних колоніях адміністрація заборонила спостерігачам і членам дільничних комісій користуватися мобільними телефонами і фототехнікою, тим самим порушуючи доступ громадськості до контролю за порушеннями виборчого законодавства", - говорить Олександр Галуненко.

Особливо показовими є цифри на спеціальних ділянках - у виправних установах і лікарнях. Так, на спеціальній дільниці № 59, с. Зіркачі Кагарлицького району Київської області видано на 18,44% бюлетенів більше від кількості виборців. На дільниці № 28, смт Гостомель (Бучанська виправна колонія) видано бюлетенів на 17,65% більше, ніж виборців у списках, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ