Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На «Південному» відкриють виставку робіт Михайла Дзиндри

Виставка робіт українського художника, скульптора-модерніста Михайла Дзиндри, присвячена 90-річчю з Дня народження автора, відкриється завтра, 8 листопада, у культурно-мистецькому центрі «Львів» на території Торгово-розважального комплексу «Південний» (вул. Щирецька, 36). Виставка проходитиме під патронатом народного депутата України, голови Львівської обласної організації Партії регіонів Петра Писарчука, повідомила прес-служба депутата.

На виставці, зокрема, буде представлена скульптура і графіка, авторства Михайла Дзиндри.

Офіційне відкриття виставки розпочнеться 8 листопада о 16 годині, вона триватиме у культурно-мистецькому центрі «Львів» на «Південному» протягом місяця. Вхід – вільний.

Довідка:

Михайло Дзиндра (8 листопада 1921 — 8 вересня 2006) — український художник, скульптор-модерніст. М. Дзиндра народився у с. Демня на Миколаївщині поблизу Львова. У роки війни професійні навики в галузі об'ємної пластики здобував у Художньо-промисловій школі у Львові, пройшовши клас скульптури Богдана Мухіна та Івана Севери.

Оригінальна творчість Михайла Дзиндри розгорнулася в еміграції на початку 1948 року. Тут М. Дзиндра віднаходить своє розуміння причини існування мистецтва, вважаючи, що краса у мистецтві скульптури — це пластична гармонія, основу якої складає простота форми.

Скульптор багаторазово виставляв свої праці на українських групових виставках у Нью-Йорку (а до приїзду у США, в Німеччині). В Україну Михайло Дзиндра повертається після проголошення незалежності.

Миcтець подарував Україні 808 скульптур та будівлю під музей площею 1409 кв. м. На базі подарованої споруди та збірки творів було відкрито відділ Львівської галереї мистецтв «Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ