Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На півдні Росії пройдуть навчання з пусками Іскандерів

На полігон Капустін Яр в Астраханській області РФ для проходження підготовки до управління комплексами Іскандер-М прибули два дивізіони ракетного з'єднання Центрального військового округу. Передбачається, що в березні там пройдуть навчання зі стрільбами. Про це повідомив РИА Новости офіційний представник ЦВО полковник Ярослав Рощупкин.

"На початку березня, після завершення курсу підготовки військовослужбовців, з'єднання у повному складі візьме участь у дивізійному тактичному навчанні з бойовим пуском на полігоні Капустін Яр", - сказав Рощупкин.

Після навчань ракетники повернуться на місце постійної дислокації - в Оренбурзьку область.

ОТРК Іскандер-М може бути оснащений різними типами ракет - крилатими і балістичними. Стартова маса семиметрової ракети - 3800 кг, а її бойової частини - майже півтонни. Дальність стрільби - від 280 км до 500 км. Бойовий розрахунок - три людини.

Нагадаємо, що в середині грудня минулого року Збройні сили РФ проводили навчання із застосуванням ракетних комплексів Іскандер-М в Калінінградській області, а на початку того ж місяця в українському Генштабі заявили, що Росія розмістила в Криму дивізіон таких ракетних комплексів. Передбачається, що ці ракети можуть бути засобом доставки тактичної ядерної зброї.

ЛІГАБізнесІнформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ