Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На площі Ринок продовжуються ремонтно-реставраційні роботи (доповнено)

На площі Ринок продовжуються ремонтно-реставраційні роботи, після яких площа постане у якісно новому вигляді, — повідомляє прес-служба Львівської міської ради з посиланням на  управління охорони історичного середовища.

 Заплановано провести реставраційні роботи всіх фасадів та вікон будинку Ратуші, будинків на північній, частково західній та південній сторонах та вибірково на східній стороні. По периметру площі біля будинків будуть встановлені торшерні електричні ліхтарі. Чотири  ліхтарі «під старовину» планується встановити біля кожного з чотирьох фонтанів.
На площі біля будинку під № 23 розміститься єдиний у місті гаcовий ліхтар. Заплановано також  відновлення клумби та огорожі. Повністю будуть відреставровані фонтани на площі: як скульптури, так і самі фонтани. Водяну систему буде реконструйовано, встановлять насоси, завдяки чому фонтани будуть працювати у замкненому циклі води. Можливе трасування пам’яток архітектури (показ на поверхні контурів цих пам’яток), які виявлені під час археологічних досліджень. Продовжуються роботи із заміни інженерних мереж, ремонту трамвайних колій, водостічних та каналізаційних труб, мощення площі, заміни асфальтової відмостки навколо Ратуші на природний камінь — червоний пісковик.
На всі ці роботи передбачається  затратити з бюджету кошти в сумі більше мільйона гривень. У планах керівництва міста — створення в центрі міста пішохідної зони, починаючи від проспекту Свободи — до вулиці Підвальної, від площі Торгової — до площі Соборної.
“Вулицю Руську реставрують згідно з планом. Історикам дали місяць на проведення розкопок на відрізку від вулиці Сербської до вулиці Підвальної. Графік був попередньо складений і розкопки проводяться, чітко дотримуючись його,” – повідомив “Гал-info”  перший заступник міського голови Львова Микола Одуха. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ