Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На початок 2006 року на квартирному обліку у Львівській області перебувало 80,5 тисячі сімей

На початок 2006 року у Львівській області на квартирному обліку для одержання житла і поліпшення житлових умов перебувало 80,5 тис. сімей, що менше на 13,6 тис. (14,4%), ніж на початок 2005 року. Незважаючи на малі перспективи одержання житла, торік чергу поповнило 2,6 тис.сімей. Про це «Гал-info» повідомило управління статистики у Львівській області.
Три чверті черговиків  перебували на обліку для одержання житла у державному та колективному фонді, решта – у житлово-будівельних кооперативах.  
Кожна четверта сім’я (26 тис.) стоїть на пільговій черзі, з них 21,7 тис. користуються правом першочергового отримання житла та 4,3 тис. мають право на позачергове одержання житлової площі. Серед них учасники та інваліди війни (2 тис. сімей), звільнені у запас військовослужбовці (0,4 тис.), багатодітні сім’ї (4 тис.), одинокі матері (1,2 тис.), мешканці ветхих та аварійних будинків (1,1 тис.), особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (0.9 тис.).
Збільшується термін перебування сімей у черзі на отримання житла. Понад три чверті черговиків (62,2 тис., або 77,3%) чекають на отримання житла більше як 10 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ