Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На польсько-українському кордоні у чергах стоять понад 2 тисячі вантажівок

Пункт пропуску „Краківець-Корчова” заблокований величезними чергам вантажного автотранспорту -- з української сторони на перетин кордону чекають 660 вантажівок, з польської – 800. Про це «Гал-info» повідомила працівник прес-служби ЗРУ ДПСУ Тетяна Герасимчук. За її словами, пункт пропуску фактично не функціонує, і на роботу вийшло всього 4 з 17 польських митників.
Подібна, але в менших обсягах ситуація зараз на пункті пропуску „Рава-Руська-Гребенне” – з української сторони на в’їзд до Польщі чекає 100 вантажівок, з польської – 200 вантажних авто, на польській митниці працює лише 7 з 17 митників. Крім того, черги вантажівок є і на пункті пропуску „Шегині-Медика” – 160 вантажівок очікують на в‘їзд до України та 120 вантажівок, на виїзд з країни. На цьому пункті пропуску на зміну вийшло лише 7 з 22 польських митників.
Як запевняє Тетяна Герасимчук, черг легкових автомобілів та автобусів на жодному з пунктів перетину кордону не має.
Водночас, як повідомила Тетяна Герасимчук, в неділю у Краківці та в Шегинях побували віце-консул та перший заступник консула РП у Львові, які роздавали продукти харчування водіям, що стояли в черзі на перетин україно-польського кордону (на українській території) та спілкувалися з ними. Але, як зазначає Герасимчук, ці розмови не допомогли чергам зменшитися.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ