Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

На Полтавщині затримали голову райорганізації ВО "Свобода". Інкримінують вбивство

На Полтавщині затриманий голово райорганізації ВО "Свобода", якогопідозрюють у замовленні вбивства депутата Полтавської облради та голови Машівської райдержадміністрації. Про це 26 січня заявили у прес-службі МВС України.

"Причиною спецзамовлення стали давні неприязні стосунки на підґрунті майнових непорозумінь. За планом замовника першою жертвою мав стати голова однієї з районних державних адміністрацій регіону, а за ним – депутат облради. Для цього зловмисник знайшов виконавця, а життя потерпілого оцінив у 5 тисяч доларів. При зустрічі передав  кілеру завдатку 400 доларів США, фотографії жертви, схему його будинку, необхідну інформацію про спосіб життя, а також автомат АКСУ із повним магазином набоїв", - заявили в МВС.

Для конспірації "замовник" видав виконавцеві спеціально придбаний мобільний телефон. "Після декількох зустрічей із найманцем та обговорень всіх деталей було визначено дату вбивства. … Кілер пред’явив замовнику на телефоні фото нібито мертвого чоловіка та в підтвердження його смерті передав особисті речі потерпілого. Коли замовник переконався у смерті, він передав ще частину обумовленої суми – 400 доларів, а решту обіцяв віддати пізніше", - йдеться у повідомленні МВС.

"За задумом, фотографії мертвого зловмисник мав показати депутату обласної ради та пригрозити, що з ним він покінчить так само. За право залишитися живим потерпілий повинен сплатити 900 тисяч гривень", - повідомляють у відомстві.

Зловмисника "викрито працівниками УБОЗ, він затриманий в порядку статті 208 КПК України та вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу".

Розпочато кримінальне провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, вчинене на замовлення). Максимальне покарання згідно з санкцією цієї статті - довічне позбавлення волі.

Разом з тим у ВО "Свобода" повідомили, що 26 січня заарештовано керівника Кіровоградської "Свободи" Олександра Ромащенка.

"Зранку невідомі увірвалися до його помешкання, провели обшук та забрали Олександра з собою", - йдеться у повідомленні.

Свої дії правоохоронці пояснювали нібито розслідуванням кримінальної справи про вчинення хуліганських дій у Кіровограді 13 січня 2014 року. Пояснення самого Ромащенка і присутніх людей, що у зазначений час його навіть не було у місті, жодним чином на правоохоронців не вплинули.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок назвав ці дії "міліційним тероризмом" і вимагає негайно звільнити затриманого й припинити тактику захоплення силовиками заручників.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ