Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На поруки випустили ще одного "драгобратського бійця", "Хорвата" лишили під вартою

Колегія суддів Апеляційного суду Закарпатської області ухвалила рішення випустити одного з "драгобратських бійців" Сергія Тищенка ("Нацика") на поруку народних депутатів. Про це повідомляє Закарпаття Онлайн.

Разом з тим судді ухвалили рішення щодо Василя Малковича ("Хорват") - заступника Командира ДУК ПС, начальника Оперативного Штабу військово-політичної операції "Блокада Криму", першого бойового Командира 5-го ОБАТу ДУК ПС. 

Колегія суддів відхилила апеляцію, подану захисниками, і залишила Малковича під вартою.

У своєму слові в суді з розгляду апеляційної скарги Малкович звинуватив  голову Закарпатської ОДА  у злочинній діяльність в статусі голови Луганської ВЦА і очолюванні ним контрабандних потоків на Закарпатті.

Після ухвали суду міліція у коридорі намагалася витіснити людей, щоби вивести Малковича і доправити його в СІЗО, у залі суду відбувалися "заворушеня" - "Хорват" і його побратими вимагають Москаля", зазначає видання. 

"Спецназівці охороняють суддів, що, ймовірно, сховалися у нарадчій кімнаті", - пише ЗМІ.

"У приміщенні суду зчинилася потасовка. Побратимів, що не віддавали підсудного міліціонерам, намагався відтіснити "Беркут", до всього, ще й пустили у приміщенні сльозогінний газ, аби "викурити" присутніх. Люди не розійшлися, заявши про готовність до блокування суду так довго, скільки буде потрібно, аби відбулися переговори з керівництвом міліції та представниками влади", - йдеться у повідомленні.

У спортивно-патріотичній організації "Карпатська Січ" повідомили, що після переговорів Андрій Стемпіцький заявив, що "Педро" та "Хорвата" відправляють в лікарню, а через декілька днів буде переглядатися апеляція щодо запобіжного засобу тримання під вартою хлопців", - пише Закарпаття Онлайн.

Як відомо, 10 січня  5 чоловіків, які виявилися бійцями "Правого сектора", на базі "Хата магната" на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом: вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, до 8 березня.

Підозрювані – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу "Правого сектора" у Києві; Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області).

Адвокат затриманих у Драгобратській справі Влад Добош заявив, що відео бійки 10 січня, яке оприлюднила Національна поліція є нарізкою конфлікту за участі бійців ПС і кадри змонтовані.

21 січня Ужгородський міськрайонний суд визнав потерпілими затриманих за бійку на Драгобраті бійців "Правого сектора".

22 січня Апеляційний суд Закарпатської області відпустив на поруки депутатів від "Народного фронту" Юрія Тимошенка та "Батьківщини" Ігоря Луценка заарештованого Антона Окорокова.

Також суд встановив заставу в 55 тис. гривень за підозрюваного Василя Василинюка.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ