Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На потерпілих у справі Василя Романишина чинять тиск – Наталя Крісман

7 червня Галицький районний суд Львова продовжить слухання кримінальної справи щодо обвинувачення начальника Львівського СІЗО Василя Романишина. Повідомила «Гал-info» адвокат  одного з потерпілих у справі Петра Кордика Наталя Крісман. За її словами, суд планує заслухати показання близько 10 свідків, тож імовірно, що засідання триватиме і 8 червня. Адвокат також сподівається, що суд не стане затягувати справу. На її думку, вирок може бути винесено вже 8 червня.
Також Наталя Крісман зазначила, що на потерпілих чиниться тиск: «Після першого слухання справи потерпілих, і зокрема Петра Кордика, почали «тягати» по інстанціях і «пояснювати», що і як треба казати в суді», – зазначила Наталя Крісман.
Нагадаємо, що у вересні 2005 року прокуратура Львівської області порушила проти Василя Романишина кримінальну справу за чотирма фактами. Два з них – за зловживання службовим становищем, а саме: приниження, фізичне насильство щодо працівників СІЗО Петра Кордика й Андрія Проця. Також за халатне ставлення до роботи та приховування злочину, коли з ізолятора випустили не ту особу. Останній факт – за перевищення службових повноважень і завдання тілесних ушкоджень одному із засуджених.
     Наразі Василеві Романишину інкримінують ч. 3 ст. 364 Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Слухання справи по суті розпочалося 10 травня. Справу розглядає одноособово суддя Галицького районного суду Марія Олексієнко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ