Слухай онлайн
Економіка

На продовольчих ринках Львівщини відбулося незначне зниження середніх цін на яловичину, свинину та сало

З  23 до 30 березня 2006 року на продовольчих ринках Львівщини відбулося незначне зниження середніх цін на яловичину – з 19,06 до 19,05 грн/кг або на 0,1%, а також на  свинини - з 20,68 до 20,66 грн/кг або на 0,1%; на сало - з 10,74 до 10,73 грн/кг або на 0,1%; на молоко – з 1,90 до 1,82 грн/л, або на  4,2%; на сир жирністю 9% - з 10,00 до 9,67 грн/кг, або на 3,3%; на сметану – 9,50 до 9,00 грн/л, або на 5,3%; на яйця – з 3,23до 3,14 грн/кг, або на 2,8%; на картоплю – з 2,60 до 2,50 грн/кг або на 3,8%; на капусту  – з 2,40 до 2,36 грн/кг або на 1,7 %. Про це повідомляє Державна інспекція з контролю за цінами Львівської ОДА.

Разом з тим ціна зросли на такі продукти: на крупу гречану - з 3,93  до 4,11 грн/кг або на 4,5%; на птицю – з 10,09 до 10,34 грн/кг, або на 2,5 %; на буряк – з 2,15 до 2,19 грн/кг або на 1,8% та на моркву – з 2,25 до 2,30 грн/кг або на 2,2%.
Середній рівень цін на цукор-пісок на продовольчих ринках є нижчим від середнього рівня цін, зафіксованого на підприємствах торгівлі на 0,03 грн/кг.
Загалом цінова ситуація на ринку продовольства характеризується  стабільністю, однак, віднедавна відбувається зростання роздрібних цін на крупу гречану та на птицю. Так, з початку року середня  роздрібна ціна на крупу гречану зросла з 3,09 до 4,11грн, або на 33%, на птицю – з 9,61 до 10,34 грн/кг, або на 7,6%.
На продовольчих ринках на 30 березня 2006 року рівень цін був таким: крупа гречана – 4,11 грн/кг, яловичина – 19,05 грн/кг, свинина – 20,66 грн/кг, сало – 10,73 грн/кг, птиця - 10,34 грн/кг, цукор-пісок – 4,37 грн/кг. Найвищі середні  ціни на м’ясо яловичини були на КП „Дрогобицький ринок” – 19,20 грн/кг, на ТзОВ „Багіра” – 21,25 грн/кг, на ТзОВ „Вега” (м. Жовква) – 20,00 грн/кг. Щодо м’яса свинини, то найвищі ціни були на ТзОВ „Багіра” – 23,34 грн/кг, на КП „Золочівський ринок”, на ТзОВ „Ринок Сервіс” (м. Самбір) – 21,83 грн/кг.
Середні рівні роздрібних цін на продовольчих ринках країни на 24 березня 2006 року були такими: на м’ясо яловичини – 20,91 грн/кг, на свинину – 22,97 грн/кг, на сало – 14,01 грн/кг, на птицю – 11,83 грн/кг та на цукор – 4,37 грн/кг.
З 23 до 30 березня 2006 року на підприємствах торгівлі ціни знизилися на: борошно пшеничне в/г – з 1,48 до 1,44 грн/кг (на 2,7%); молоко – з 2,07 до 2,04 грн/кг (на  1,4%); сметану – 6,72 до 6,40 грн/л (на 4,8%); яйця – з 3,79 до 3,66 грн/кг (на 3,4%); масло – з 11,93 до 11,63 грн/кг (на 2,5%).
Підвищилися середні ціни на  цукор-пісок – з 4,33 до 4,40 грн/кг, або на 1,6%; на крупу гречану - з 3,88 до 3,92 грн/кг або на 1%. З початку року середня роздрібна ціна на крупу гречану зросла на  32,9%, або з 2,95 до 3,92 грн/кг.
  На підприємствах торгівлі  на 30 березня 2006 року рівень цін був таким:  крупа гречана – 3,92 грн/кг, яловичина – 17,15 грн/кг, птиця - 9,85 грн/кг, цукор-пісок – 4,40 грн/кг, молоко – 2,04 грн/л.
  З 23 до 30 березня 2006 року залишилися без змін середні роздрібні ціни на всі види нафтопродуктів. Середній рівень торговельних надбавок в роздрібній мережі становив від  1,8% на бензин марки А-76/80  до 15,3% на бензин марки А-95.
  Загалом впродовж останнього тижня спостерігається стабільність роздрібних цін на нафтопродукти в області. Разом з тим спостерігається тенденція до незначного збільшення цін на нафтопродукти в оптовій мережі, що, може спричинити  збільшення роздрібних цін.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ
Загрузка...