Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На проект побудови замку на горі Високий Замок таки були виділені гроші – Олег Мацех

Проект відновлення Високого замку, який пропонував втілити попередній міський голова Львова Любомир Буняк виявляється, було профінансовано — повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Громадського Форуму Львова Олег Мацех.

 Згідно з документами управління капітального будівництва, які надав журналістам Олег Мацах 2005 року на проектні роботи було виділено 630 тисяч гривень, з них профінансовано понад 560 тисяч. Цього річ на реалізацію цього проекту було виділено 150 тисяч гривень як зазначив голова БФ збереження історичної спадщини Андрій Салюк жодних видимих робіт проведено не було. «Постає питання питання – куди є поділись ці гроші?» — зазначив Андрій Салюк.
Цікаво що тендеру на проведення проектних робіт міська влада не проводила, генеральним проектувальником було визначено «Укрзахідпроектреставрація» а підрядними організаціями ДП «Парк-Плюс-Сервіс», МНВАП «Авіаконпроект». «Очевидно побудова повітряних замків мала фінансувати повітряна організація» — зазначив Олег Мацех.
Нагадаємо, попередній міський голова Львова Любомир Буняк виступив та тривалий час обстоював  ідею відбудови на горі Високий Замок князівського палацу, який був збудований ще за часів засновника Львова Данила Галицького, однак внаслідок критики цей проект так і не було втілено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ