Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На прощі Самбір-Лаврів люди вчились дивитися на себе очима Христа

Проща родин мігрантів Самбір-Лаврів відбулась у ніч з 28 на 29 квітня, повідомили організатори.

Участь в прощі взяло понад 260 осіб, серед них – більша частина молоді та дітей. Разом з учасниками молились сестри-монахині чину Пресвятої Євхаристії та діти із місцевого сиротинця, які були з ними.

Звертаючись до паломницької молоді, яка у цю ніч так чисельно зібралась у храмі, а не «десь у клубі, чи в барі», - як зауважує священик, о. Тарас слушно акцентував на тому, а що ж означає насправді проща для мене і для тебе: чи це добре, чи не дуже? Адже, за його словами, на прощі ми також і терпимо. Священик порівнює прочанський хід з іспитом, «яким ми можемо здати, а можемо і «завалити», якщо думка, «а який ти все-таки молодець, порівняно з іншими, що пішов на прощу», навіяна ворогом дитині, молодій людині, старшому буде прийнята нами у серце і закорениться», - говорить священик.

Продовжуючи тему прочанина, о. Михайло Николин, адміністратор храму св. Миколая, декан Старосамбірський, наголосив на просвіченні людини-паломника Божим світлом, особливоу цей воскресний час, зауваживши, що«паломник, який іде вночі, знає, що попереду світло, рівно ж як і мігрант, котрий, працюючи далеко на чужині, знає, що побачить світло», - говорить священик та закликає так жити, щоб у темряві ми стали носіями Христового світла.

Проща розпочалася Молебнем біля чудотворної ікони Самбірської Богородиці, який з паломниками молились о. Олег Чупа, референт у справах мігрантів та іммігрантів Самбірсько-Дрогобицької єпархії та о. Тарас Рисей, він також, окрім вищезгаданого, і духівник молодіжної спільноти «Ноєв Ковчег» та організації «Українська молодь Христові».

Відтак піший хід від Самбора до Старого Самбора, місця перепочинку, очолив о. Рисей. У Старосамбірському храмі, в інструментальному виконанні о. Тараса, під супровід гітари, прочани мали радість послухати духовні пісні у виконанні спільноти УМХ. Подальшу частину прощі вів о. Михайло, де, у своїй катехизі, детально зупинився на усіх таїнствах нашої Церкви.

Відтак у Лаврові, в храмі св. Онуфрія, після Літургії, настоятель монастиря, о. Микола Ковалишин, розповів прочанам про історію цієї давньої обителі та життя святого Онуфрія, мощі якого знаходяться у храмі. Після обряду мирування паломники приклались до мощей святого.

Організатори: Пасторально-місійний відділ УГКЦ та референтура у справах мігрантів та іммігрантів СДЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ