Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На проведення весняно-польових робіт на Львівщині необхідно 420 млн грн. Дефіцит сягне 30 мільйонів

«Цієї весни Львівщина прогнозує посіяти 150 тисяч гектарів зернових. На проведення всього комплексу весняно-польових робіт необхідно, за попередніми підрахунками, 420 млн грн. Дефіцит коштів у найкращому випадку становитиме близько 30 млн грн.», - про це у коментарі «Гал-інфо» розповів експерт з питань агропромислового комплексу Михайло Кожушко.

«На сьогодні віднайти джерела для його покриття дуже складно, - каже він, - адже до початку польових робіт жодна програма підтримки для сільськогосподарських виробників не почне діяти через відсутність бюджету. З цієї ж причини аграрії не отримають заборговані державою кошти за виконання програми 2009 року, зокрема за вирощування цукрового буряка і льону, а це більше як 5 млн грн.».

 

За словами Михайла Кожушка, не здійснений в повному обсязі розрахунок по програмах тваринництва, а також кредитування: «Усе це ускладнює процес закупівлі міндобрив і пального. Рішення Міністерства аграрної політики України щодо виділення пільгового пального сільськогосподарським виробникам на весну 2010 року практично взагалі не вирішують проблеми. Адже для проведення всього комплексу весняно-польових робіт потрібно близько 4 230 тонн дизпального і 830 тонн бензину, а квота області на місяць становить 227 тонн дизпалива і 351 тонну бензину. Проте Львівщина навіть цього не отримала в повному обсязі».

 

Більше того, як наголосив експерт, через відсутність бюджету і необхідних коштів програми з надання дотацій та кредитування не діють
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ