Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На прибирання і озеленення львівських парків з бюджету міста виділено 2 мільйони 957 тисяч гривень

Львівські парки почали готувати до зими. Як повідомив сьогодні під час брифінгу директор комунального підприємства «Зелений Львів» Ігор Бабій, цього року в парках Львова вперше за 20 років проведуть санітарну обрізку дерев. За його словами, 90% дерев у центральних парках є старими, однак вирізати потрібно 2-3%. «Ми не можемо зрізувати всі старі дерева, оскільки таким чином у нас не залишиться парків. Вирізці підлягають лише хворі дерева та ті, які створюють небезпеку для людини» - зазначив Ігор Бабій.

Він також повідомив, що червневий буревій пошкодив близько 1 тисячі дерев, з яких залишилось ліквідувати ще 20%. За його словами, до кінця року ліквідація наслідків буревію повинна завершитись.

Що стосується цьогорічних осінніх робіт у львівських парках, то Ігор Бабій повідомив, що з міського бюджету виділено 2 мільйони 957 тисяч гривень на прибирання і озеленення парків, крім цього 1 мільйон 800 тисяч гривень виділено на закупівлю техніки, з яких 1 млн.639тис. гривень вже освоєно. На них підприємство закупило бензопили, газонокосарки, кущорізи, екскаватори, самоскиди та іншу техніку. Ігор Бабій також зазначив, що цього року виділили у 2 рази більше коштів порівняно з минулим роком, однак в ідеалі грошей повинно бути у 3 рази більше. За його словами, бракує також і працівників – у всіх парках міста працює не більше 100 осіб загалом. Нестачу працівників Ігор Бабій прокоментував так: «Немає чим їм платити, тому так мало працівників».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ