Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Прикарпатті починаються громадські слухання щодо сланцевого газу

У Тлумачі на Івано-Франківщині сьогодні починаються науково-практичні семінари щодо виробництва природного газу зі сланцевих порід.

Як повідомив голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів, у семінарі візьмуть участь представники фірми Chevron, науковці національного технічного університету нафти і газу, представники районної влади і сільських громад Тлумаччини.

Перший заступник голови обласної держадміністрації Василь Плав’юк повідомив, що громадські слухання відбудуться у чотирьох районах Івано-Франківщини, території яких входять до Олеського родовища сланцевого газу.

В листопаді минулого року в Івано-Франківську відбулася науково-технічна конференція за участю українських і американських науковців й експертів. На ній, зокрема, йшлося і про важливість «згоди громадськості».

Раніше Івано-Франківська обласна рада висловлювалася проти розробки родовища сланцевого газу.

У травні Кабінет Міністрів затвердив переможцями конкурсу на укладення угоди про розділ продукції Shell щодо Юзівської газової площі й Chevron – щодо Олеської площі. Потім уряд неодноразово продовжував терміни, в які повинні бути укладені угоди про розподіл продукції.

У підсумку угоду з Chevron поки що не уклали, а з Shell – підписали 24 січня.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ