Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Рава-Руській затримали контрабандне какао на 802 тис. грн

Прикордонниками Львівського прикордонного загону разом з працівниками митниці затримали контрабанду какао майже на 1 мільйон гривень. Повідомив начальник прес–служби, прес-секретар начальника Львівського прикордонного загону капітан Ярослава Мельник.

 

Події розгорталися так. На в'їзд в Україну на смугу руху "червоний коридор" міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення "Рава-Руська" прибув вантажний автомобіль марки “Даф” з напівпричіпом під керуванням 41-річного громадянина.

 

 

У прикордонників була оперативна інформація про можливе переміщення через Державний кордон товарів з порушенням законодавства України.

 

Згідно з товаросупровідними документами, авто перевозило какао-пасту: вага - 19 500 кг, сума – 59 280 доларів США, фірма відправник – з Лондона, отримувач – з  Дніпропетровська.

 

Під час паспортного контролю у прикордонників виникла підозра щодо можливого заниження ціни вартості, після чого було проведено спільний огляду транспортного засобу.

 

Відтак було встановлено, що згідно з маркуванням на картонних коробках вказаний товар належить до торгової марки «Unicao», країна походження – Кот Дивуар.

 

Після чого було складено протокол про порушення митних правил, тобто, товар переміщувався з документами, що містили неправдиві дані щодо вартості товару (була занижена), фірми відправника та фірми отримувача. За протоколом про порушення правил сума оцінки какао-пасти  становить 802 080 гривень.

 

За перевезення контрабандних товарів вилучено вантажний автомобіль марки «Даф» на суму 116 870 грн, напівпричіп на суму 58 981 грн. Загальна суму контрабанди становить: 977 931 грн.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ