Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На реалізацію програми „Напрями реформування житлово-комунальної сфери міста” з міського бюджету буде виділено 2 млн. грн.

Сьогодні, 18 березня, у Львові відбувся брифінг на тему: „Напрямки реформування житлово-комунальної сфери міста: презентація нової програми на 2008 – 2010 роки”. „На реалізацію програми з міського бюджету у цьому році буде виділено 2 млн. гривень. За ці кошти буде здійснюватись ремонт будинків та прибудинкових територій”, - зазначила завідувач сектору підтримки муніципальних проектів Галина Когут.
„Програма розроблена для створення конкуренції на ринку надання послуг, щоб вдосконалити їх надання та здійснювати належний контроль. Для реалізації програми потрібно залучити якомога більше приватних підприємців для цього підвищують тарифи на комунальні послуги”, - розповів начальник відділу енергозбереження та ефективного використання енергоресурсів Володимир Магула
За словами Володимира Магули програма включає в себе чотири напрямки: вдосконалення системи управління в галузі з урахуванням ринкових відносин, фінансова стабілізація галузі, технічне переоснащення житлово-комунального господарства, створення сприятливих умов зі сторони міської влади для активізації створення у місті найбільш прогресивної форми утримання та експлуатації житла – об’єднань співвасників багатоквартирних будинків (ОСББ).
Виконання програми не тільки покращить якість житлово-комунального господарства, зекономить кошти мешканців на утримання житлових будинків, посилить контроль за якістю надання послуг, а й зменшить суму витрат з міського бюджету на утримання будинків.
 Нагадаємо, що у Львові налічується 9034 будинки комунальної власності загальною площею 9346,9 тис. м кв., з яких у 213-му будинку створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків загальною площею 550,8 тис. м кв., що на сьогодні становить 2,6% від кількості будинків комунальної власності. Також у Львові є 245 житлово-будівельних кооперативів та 567 відомчих будинків, з яких 77 у 2007 році прийнято у комунальну власність.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ