Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На референдумі щодо вступу України в НАТО 45% опитаних проголосували б "за"

На референдумі щодо вступу України в НАТО 45% опитаних проголосували б за вступ. Такі дані оприлюднила соціологічна група Рейтинг за результатами свого дослідження.

Якби сьогодні проводився референдум щодо вступу України в НАТО, то 45% опитаних проголосували б за вступ, третина – проти, кожен десятий – не брав би участь у голосуванні, стільки ж не визначилися зі своїм ставленням. При цьому на Заході і в Центрі виступають швидше за вступ України до НАТО, на Півдні і Сході – швидше проти. Вступ України до НАТО схильні більше підтримувати респонденти з вищим ревнем освіти і доходів.

Якщо б Україна розглядала варіант підписання угоди з іншими країнами про надання військової підтримки їм у разі агресії, то з запропонованого переліку країн найбільш прийнятними респонденти вважають Польщу (74%), Велику Британію (60%), США (59%), Грузію (55%), Білорусь (53%), Туреччину (49%). Близько 40% респондентів підтримали б угоду з Молдовою та Китаєм, третина – з Індією. Водночас, тільки 19% респондентів підтримали б підписання угоди про надання військової підтримки з Росією, натомість дві третини не підтримали б.

Цікаво, що прихильники вступу України до НАТО відносно більше підтримують підписання угод про надання військової підтримки з Польщею, США, Великою Британією та Грузією, натомість противники вступу до НАТО – з Росією та Білоруссю.

Дослідження проведене з 6 по 14 липня 2018 року. Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ