Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

На реконструкцію частини Волинської обласної лікарні виділили державні гроші

Виділено державні кошти на реконструкцію частини хірургічного корпусу Волинської обласної лікарні. Про це повідомили 20 жовтня у пресслужбі Волинської обласної ради.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Сьогодні, 20 жовтня, бюджетна комісія підтримала проєкт розпорядження голови ОДА "Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2020 рік".

Рекомендовано виділити 211 тис. грн для спвфінансування проєкту реконструкції хірургічного корпусу комунального підприємства "Волинська обласна клінічна лікарня" Волинської обласної ради. В рамках державної програми "Велике будівництво" на цей об'кт виділено державну субвенцію обсягом  9 млн 500 тис. грн. Загальна кошторисна вартість проєкту 22 млн 870,815 тис. гривень.

В обласному бюджеті на забезпечення співфінансування об’єкту уже передбачені кошти у сумі 500 тис. гривень. "Однак, їх недостатньо для виконання вимог, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 року № 612, а саме проєкти мають бути завершені у поточному році", - йдеться у пояснювальній записці до проєкту розпорядження голови ОДА.

 211 тис грн беруть з фонду, передбаченого  на боротьбу з COVID-19. 

Загалом, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (зі змінами) та постанови Кабінету Міністрів України від 8 липня 2020 року № 612 «Деякі питання створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах» з державного бюджету обласному бюджету виділено 56 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів з реконструкції, капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах. Кошти субвенції розподілено за об’єктами та бюджетами відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 27 липня 2020 №170.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ