Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища виділять 10 мільйонів гривень – Петро Олійник

«Результатом поїздки на сміттєзвалище у Грибовичі стало підписання протоколу між Львівською міською радою, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, сільськими громадами сіл Малехів і Великих Грибович та Жовківським районом», – повідомив «Гал-info» голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник.

 За його словами, виконано уже 80% робіт по реструктуризації Грибовицького сміттєзвалища. «Роботи по рекультивації твердих відходів можуть проводитись лише з квітня 2007 року. Буде виділено 10 мільйонів гривень на проведення робіт по Грибовицькому сміттєзвалищу. Зараз ситуація стабілізувалась і знайдений консенсус між усіма зацікавленими сторонами, які погодились на запропоноване вирішення проблеми, зазначене у протоколі», – зазначив Петро Олійник.   
Нагадаємо, Грибовицьке сміттєзвалище, яка існує ще з 1956 року, втричі перевищило термін допустимої експлуатації полігону твердих побутових відходів. Зважаючи на максимальний 20-річний термін існування таких об’єктів, звалище мало припинити свою роботу ще в сімдесятих роках минулого століття.
Сміттєзвалище цьогоріч планували закрити до 1 липня, проте цього не вдалося зробити, оскільки не було визначено ні місця для нового звалища, ані фірми, що займалась би рекультивацією грибовицької „Збиранки”.
У вересні на конкурс на кращу інвестиційну пропозицію щодо рекультивації звалища подали пропозиції три фірми: “Інститут Європейської інтеграції — Польща”, ЗАТ “ЛьвівЕлектраСлавутич” та ПП “СЦ-СервісЦентр”. А минулого тижня Інститут гірничо-хімічної промисловості запропонував комплексний проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища – запропоновано при проведенні рекультивації мінімально виходити за межі земельного відводу. Для цього пропонується розчищення поверхні з мінімальною товщиною відходів для організації на розчищення площі кар’єру необхідного ґрунту. Рекомендовано провести заходи з консервації кислих гудронів, у результаті яких припиниться негативний вплив кислоти на довкілля, буде створена можливість планомірного відбору гудрону для утилізації, звільниться територія для розширення звалища тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ