Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ремонт та реставрацію пам’яток архітектури у Львові держава цьогоріч виділила 30 млн грн

На проведення ремонтних та реставраційних робіт пам’яток архітектури у Львові з державного бюджету передбачено 30 млн грн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.
За її словами, на такі роботи у Львові кошти закладали ще у 2005-2006 роках з нагоди святкування 750-річчя міста. Цього року заплановано відреставрувати та відремонтувати близько 17 об’єктів.
„Найбільше коштів заплановано витратити на ремонтні роботи у комплексі Бернардинів, церкві Святого Андрія, де розміщується Центральний державний архів, у якому зберігаються цінні рукописи, що пошкоджуються від високої вологості. Передбачено замінити дах, реставрувати фасад і стінопис. На все виділено 4 млн 320 тис. грн. 4,5 млн грн витратять на ремонт приміщення монастиря Домініканців із впорядкуванням внутрішнього та зовнішнього двориків, підвалів та ремонту еліптичного куполу. Костел Кларисок, у якому знаходиться музей Пінзеля, має проблему з дахами і фасадами”, - говорить Лілія Онищенко.
Як вона повідомила, решта коштів підуть на ремонти перехідних об’єктів, серед яких – Музей визвольних змагань, Музей національного мистецтва, продовжать фінансування ремонту Вірменського собору, зокрема дзвіниці, на ремонт якої частково виділить кошти Міністерство культури Польщі. Роботи проведуть також у трьох житлових будинках на площі Ринок, дерев’яній церкві на Сихові та Соборі Святого Юра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ