Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На ремонт трамвайного депо № 2 витратять 1,5 млн євро ЄБРР

У трамвайному депо №2 ЛКП «Львівелектротранс» розпочали реконструкцію профілакторію з котельнею, побутовими та адміністративними приміщеннями. Роботи виконують за кошти ЄБРР в межах реалізації проекту «Розвиток громадського електротранспорту м. Львові». Фірма-підрядник - ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У тендері брало участь 8 компаній, 5 з них – закордонні. Є графік виконання робіт. Підготовчі роботи розпочалися 3 тижні тому. На даному етапі роботами ми задоволені», - розповів директор ЛЛК «Львівелектротранс» Орест Козак.

Проект передбачає реконструкцію приміщень, системи опалення, заміну даху, вікон, утеплення фасадів, облаштування конференц-залу, тощо.

Зараз на об’єкті проводяться підготовчі роботи – демонтаж покриття в адміністративних будівлях, у приміщеннях знято двері, підлогове покриття. Буде реконструйовано трансформаторну підстанцію, планують облаштувати конференц-зал. Зараз демонтовують систему опалення. Також буде проведена повна заміна та утеплення даху, утеплення стін, заміна вікон тощо.

«Львів є одним з найбільших партнерів Європейського банку реконструкції та розвитку. Ми дуже багато зробили торік, позаторік робіт по реконструкції трамвайних колій. Також в рамках проекту ми здійснюємо реконструкцію наших ремонтних баз. Приміщення, де ремонтують трамваї, на депо №2 знаходиться у складному стані. По проекту тут має бути зроблений капітальний ремонт. На це разом з ПДВ буде виділено 1,490 млн євро. Проведений міжнародний тендер, який виграла наша львівська компанія «Еко-Дім». До кінця року ці роботи мають бути виконані. Повністю має бути все відремонтоване, нове опалення. Все по високих міжнародних стандартах, щоб трамваї якісно ремонтувались, і щоб люди, які будуть тут працювати, мали належні умови праці. Також буде відремонтована котельня, яка тут є. У планах в нас є також ремонт підстанції, щоб зменшувати кошти, які ми платимо за електропостачання. Сьогодні треба рахувати кожну гривню», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Роботи проводить ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім». Переможця конкурсних торгів визначили в кінці грудня 2013 року.

«Роботи, які зроблені за кошти банку, контролюються західною компанією, показують високу якість і оптимальну ціну. Всі тендерні процедури погоджує банк, вони відбуваються за міжнародним законодавством. Це зовсім інший рівень якості, який унеможливлює корупцію і домовленості. Також дуже жорсткий прийом робіт, які виконуються, бо кожен етап роботи актується і підписується західними фахівцями», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ