Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На річницю Бандери - 3 тис. грн, на Свято сиру і вина - 50 тис., на Свято снігу -140 тис. - це у Львові!

Департамент гуманітарної політки Львівської міської ради разом з управлінням культури повідомили комісії культури, на що і скільки вони планують потратити свій бюджет цього року. Зокрема, виявилось таке: День батяра - 70 тис.грн, Бал квітів - 120 тис.грн, Свято сиру і вина - 50 тис. грн, Свято пива - 50 тис.грн, Свято снігу - 140 тис. грн, Літо на ринку - 250 тис.грн. Про це йдеться у запиті депутата Львівської міської ради Наталії Усач.

 

Далі у запиті сказано: «До повного абсурду ще потрібно запровадити День повітряних куль і офіційно пустити бюджетні мільйони в повітря, замиливши львів’янам очі дешевим шоу. Натомість Шевченківські дні - 22 тис.грн, вшанування жерв Геноциду обмежилося 30 тис. грн, день Прапора - 5 тис.грн, літературний фестиваль - 8 тис. грн, фестиваль юних талантів - 20 тис. грн, річниця Степана Бандери - 3 тис.грн. (в 50 разів менше ніж на Свято снігу), і тому подібне. І так на 10 мільйонів.

 

Шоу і культура - це очевидно різні речі. Шоу це комерційна складова, яка не повинна фінансуватись коштом бюджету. На це є спонсори. А культура нації - це не шоу, Культура - це елемент самоідентифікації кожної нації, це праця багатьох поколінь наших пращурів, яку наші діти повинні знати, примножувати, виховуватись на цьому і пишатись цим. А тут виходить, що пиво, вино, сир і сніг, літо і осінь, батяр - елементи самоідентифікації українця. І це у Львові. Виходить у нас своїх «патріотів» та українофобів вистачає.

 

Звертаюсь до вас, пане мер, особисто переглянути та чітко проаналізувати план заходів з культури, запропонований управлінням культури і туризму, визначити пріоритету напрямки, мету заходів та підходи до використання бюджетних коштів. Лише після того вважаю за доцільне розглядати це питання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ