Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Рівенщині пройде забіг Проклятих солдатів, що вбивали українців
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Рівенщині пройде забіг «Проклятих солдатів», що вбивали українців

60 тис. бігунів у 240 містах Польщі та закордону візьмуть участь у 5-му пробігу пам’яті «Проклятих солдатів», який відбудеться 26 лютого

“За підтримки Здолбунівської райдержадмінстрації 26 лютого має відбутися пробіг пам'яті "Проклятих солдатів" тобто аківців, які вбивали українців на Волині. Ось відповідний промовистий плакат. Виявляється і у нас державні мужі люблять Качинського та його антиукраїнські заяви. Та не тільки люблять а й підтримують» - повідомив на свої сторінці у Facebook історик, краєзнавець Ігор Марчук

У Луцькому консульському окрузі пробіг організовують Культурно-просвітницький центр імені Тадеуша Чацького та Здолбунівська районна державна адміністрація. Захід розпочнеться 26 лютого о 12.00 біля Будинку культури цементників у Здолбунові.

Головний організатор акції – фундація «Свобода і демократія». Цього року вона вже вп’яте проводить пробіг «Вовчою стежкою» – найбільший пробіг пам’яті в Польщі. До нього приєднаються 240 міст у Польщі та за кордоном. У кожному населеному пункті відбуватимуться також різноманітні заходи, історичні реконструкції, сімейні ігри та ін.

До слова, у Білорусі теж відбуваються схожі пробіги. Як раніше повідомлялось - Польську делегацію до Білорусі очолить представник «Kukiz‘ 15»
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ