Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Рівненщині у колишній тюрмі НКВС облаштують квест-кімнату

Із наступного тижня у Здолбунівському краєзнавчому музеї запрацює квест-кімната "Втеча з в'язниці".
фото - район.in.ua

Про це інформує "Суспільне".

Це частина проєкту "Туристичний код громади", що реалізовують у місті з ініціативу музею. Також він передбачає встановлення інформаційних табличок із відеосупроводом на історичні будівлі Здолбунова та створення екскурсійних маршрутів громадою.

У неділю, 26 грудня, на приміщення Здолбунівського краєзнавчого музею встановили інформаційну табличку. Зчитуючи QR-код на ній, можна почути і побачити на власному смартфоні історію цієї будівлі. Загалом у громаді встановлять 20 подібних інформаційних табличок.

"Навіть здолбунівчани не знають, в якому крутому місці вони живуть. Коли ми встановимо ці таблички, я думаю, що проходячи повз ті чи інші будівлі, їм буде однозначно цікаво побачити, що в тій будівлі відбувалося, що вона має певну історію", – каже виконувач обов'язків директора Здолбунівського краєзнавчого музею Олександр Чижевський.

Такі туристичні елементи встановлюють у рамках проєкту "Туристичний код громади". Він переміг в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад 2021 року. Окрім цього Здолбунівською громадою створять екскурсійні маршрути, найдовший з яких буде велосипедним.

Ще однією складовою проєкту є квест-кімната у музеї. Вона має назву "Втеча із в'язниці". Здолбунівський краєзнавчий музей розташований у приміщенні колишнього райвідділу НКВС. В його підземеллях були тюремні камери. Саме цей факт з історії будівлі підказав ідею розробити квест.

"Квест-кімната – це унікальна річ для Здолбунова і для музею. Не чув, щоб у музеях робили квест-кімнату. У чому сенс цієї квест-кімнати? Людині потрібно вибратися із в’язничної камери. Здолбунівський музей знаходиться у будівлі, яка була колись в’язницею НКВС. І немає ні одного свідчення, що звідси хтось тікав. Ми пропонуємо нашим гостям знайти ключ від дверей і спробувати вийти звідси за годину", – розповідає Олександр Чижевський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ