Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Росії в пункті перетримки тварин знайшли сотню тіл собак та котів, деяким перерізали горло. Відео 18+

На Росії, у Якутську, зоозахисники виявили в пункті перетримки тварин близько ста тіл собак та кішок, деяким з яких перерізали горло.

Про це повідомили благодійний фонд «Білий Бім» та російському канал, пише Громадське.

Раніше в департаменті ветеринарії Якутії заявили, що пункт перетримки закрили на карантин через те, що в однієї з тварин може бути сказ. Для «ліквідації осередку захворювання» влада вирішила умертвити усіх тварин — 153 собаки та 48 котів.

Провести евтаназію цим тваринам мали ветеринари за допомогою ін'єкцій та у присутності працівників пункту перетримки.

Водночас зоозахисниця Злата Сичова розповіла каналу, що тварини померли через насильницьку смерть, у багатьох з них перерізане горло. В одному з контейнерів волонтери та зоозахисники знайшли близько 100 убитих тварин — ін’єкції для евтаназії їм не робили.

«Щоби виявити у собаки сказ, потрібен час і рішення спеціальної комісії, а вони виходить тут самі все вирішили», — сказала Сичова.

Зоозахисники знайшли живими близько 70 собак, котів не знайшли жодного. Активістка Марина Сантаєва опублікувала відео з пункту перетримки, на одному з яких можна побачити гору трупів тварин.

Обережно, побачені кадри за посиланням можуть шокувати.

Влада республіки вже наказала провести перевірку за фактом масового вбивства тварин. Працівники пункту вже заявили, що виконували наказ департаменту ветеринарії.

Водночас сам департамент наполягає — вказані понад 200 тварин було закрито на карантин по закону, і їм проводять евтаназію за допомогою ін'єкцій. А мертві тварини, яких виявили зоозахисники — це собаки та коти, які загинули під колесами авто, померли від хвороб або ті, кого приспали за згодою їхніх хазяїв, кажуть у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ