Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Росії звинуватили в тероризмі українського журналіста

Російські окупанти заочно пред'явили звинувачення українському кримськотатарському журналісту Айдеру Муждабаєву в тероризмі.
Айдер Муждабаєв

Заступнику генерального директора кримськотатарського телеканалу "ATR" інкримінують скоєння з використанням мережі "Інтернет" публічних закликів до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму.

Посіпаки Путіна стверджують, що проживаючи на території України Муждабаєв розмістив на своїй персональній сторінці в соціальній мережі "Facebook" два текстових матеріали, які закликали до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їх подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова.

"Це найкращій подарунок до Дня кримськотатарського прапора, який ми святкуємо завтра, 26 червня, всією країною. Як кримський татарин, громадянин і патріот України хочу подякувати гестапо російського рейху за високу оцінку моєї участі в боротьбі з ним. Боротьба ця триватиме, доки я живий, доки чобіт російського окупанта не піде геть з українського Криму та Донбасу. Слава Україні, слава кримським татарам, смерть ворогам!", - прокоментував це рішення на своїй Facebook-сторінці Айдер.

Нагадаємо, кримський татарин Айдер Муждабаєв у 2015 році переїхав на постійне місце проживання в Україну і отримав українське громадянство. Натомість на Росії досі вважають Айдера громадянином російського рейху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ