Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На російському атомному криголамі сталася пожежа

У ніч на четвер, 15 грудня, в Красноярському краї на криголамі Вайгач сталася пожежа, в результаті якої загинули двоє людей.

Вогонь на криголамі, який стоїть на приколі в районі села Караул (Таймир), виник о 5:24 за місцевим часом (23:24 середи за Києвом). О 6:15 (00:15 за Києвом)пожежа була локалізована. О7:58 за місцевим часом було оголошено про повну ліквідацію загоряння,повідомили в МНС РФ, повідомляє Кореспондент.

Загиблі є членами екіпажу, обидва чоловіки, один - 1979 року народження, інший -1956-го. У Росатомфлоті заявили, що сім'ям загиблих при пожежі буде виплачено компенсації у розмірі не менш як одного мільйона рублів.

У Росатомі заявили, що радіаційних наслідків через пожежу немає. "Пожежа ні до яких радіаційних наслідків не призвела. Швидше за все "Вайгач" повинен буде повернутися в Дудинку, зараз працюють слідчі органи, з'ясовуючи причини пожежі", - сказав представник компанії. За його словами, реактор працює в штатному режимі і не заглушений.

У МНС також підтвердили, що пожежа не загрожує атомному реактору судна.

Перші можливі версії причин події можуть стати відомі протягом години, повідомили в Західно-Сибірському слідчому управлінні на транспорті.

Атомний криголам Вайгач було побудовано на фінській судноверфі на замовлення Радянського Союзу. Головні двигуни криголама розвивають потужність в 50 тисяч кінських сил і дозволяють криголаму прямувати через кригу товщиною в 1,77 метра зі швидкістю 2 вузли. Криголам може діяти при температурах до -50° C. Введений в дію у 1990 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ