Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На розвиток інформаційного простору Львівщина витратить 10,3 млн грн

На чергову сесію Львівської облради винесуть програму відзначення пам’ятних дат і програму розвитку інформаційного простору на суму на 1,3 та 10,3 млн грн відповідно, повідомила прес-служба Львівської облради.

Постійна комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради, розглянувши звернення директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дмитра Посипанка, ухвалила рішення винести на розгляд чергової сесії обласної ради Обласну програму відзначення у Львівській області свят державного, регіонального, місцевого значення, пам'ятних дат та історичних подій на 2014-2016 роки.

Особливістю цьогорічної програми є те, що депутати вперше будуть затверджувати її на три роки. Оскільки обласні програми зазвичай приймаються протягом першого кварталу поточного року, то постійно виникали проблеми фінансування заходів, які припадають на перший квартал. Також новинкою цієї програми є закладення 100 тисяч грн на фінансування громадських ініціатив - переможців конкурсу проектів інститутів громадянського суспільства. Загалом на виконання заходів цієї програми у 2014 році передбачається 1 млн 270 тис. грн.

Аналогічне рішення депутати прийняли щодо Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки. Як і в попередній програмі, тут також передбачаються кошти в розмірі 200 тис. грн на співфінансування переможців конкурсу проектів громадських ініціатив. Таким чином обласна влада хоче стимулювати громадські організації до написання проектів. Загальний обсяг фінансування Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадського суспільства у Львівській області у 2014 році складає 10 млн 325 тис. грн.

Перелік заходів обидвох програм будуть погоджуватися профільними комісіями обласної ради після затвердження цих програм на сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ