Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На ринку праці Львівщини простежується сезонне коливання попиту та пропозиції робочої сили – обласний Центр зайнятості

Станом на 18 листопада на ринку праці Львівщини простежується незначне збільшення чисельності громадян, котрі звертаються до центрів зайнятості області задля пошуку роботи, - повідомляє Львівський обласний центр зайнятості. Соціальні послуги на другу половину місяця надавалися 35,6 тис. незайнятих громадян, що на 2,2 тис. осіб більше, ніж на початку місяця. Зокрема, така тенденція спостерігається у Львівському міському, Золочівському та Бродівському районних центрах зайнятості і спричинена, насамперед, щорічними сезонними коливаннями руху робочої сили.
За оперативними даними, працедавці й надалі мають потребу у працівниках: станом на 18.11.2008 року в області налічується майже 4,2 тис. незаповнених робочих місць, що лише на 441 менше порівняно з початком місяця. Це пов’язано не стільки з проявом кризових явищ у фінансовій сфері, а, значною мірою, сезонним впливом на попит та пропозицію робочої сили. Для прикладу: у жовтні поточного року спостерігалося значне збільшення потреби працедавців в операторах котельні (з 68 вільних робочих місць у вересні - до 622 у жовтні). Відповідно збільшилася і чисельність працевлаштованих галичан за цією професією: з 23 осіб у вересні - до 952 у жовтні цього року.
За інформацією обласної служби зайнятості дещо збільшилася чисельність працівників, котрі з ініціативи працедавців ідуть у вимушені відпустки без збереження заробітної плати.
Попри те, задля зменшення дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили обласна служба зайнятості посилює дієвість заходів активної політики зайнятості - здійснюється підготовка та підвищення кваліфікації безробітних, багатьом із них надається змога розпочати підприємницьку діяльність шляхом отримання одноразової виплати допомоги з безробіття. Також збільшується число працевлаштованих громадян через надання працедавцям дотації для створення додаткових робочих місць, та тих, хто бере участь в оплачуваних громадських роботах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ