Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На ринку праці Львова очікують збільшення пропозицій від роботодавців на 10 відсотків

Кількість вакансій на ринку праці у Львові буде збільшуватися у зв’язку із підготовкою та проведенням чемпіонату Євро-2012. Також з відкриттям міського Будинку праці, яке відбулося сьогодні, передбачають збільшення пропозицій від роботодавців на 10 відсотків. Про це сьогодні на прес-конференції „Як вплине відкриття Будинку праці на ринок зайнятості Львівщини?” повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Михайло Хміль.
„На Львівщині ринок праці має такі ж тенденції, що загальноукраїнський. Щоправда показники безробіття у нас вищі. Якщо загалом по Україні безробіття становить 6,6 відсотків економічно зайнятого населення, то у Львівській області – 7,8. Зрозуміло, що у Львові є більшою концентрація вакансій та пропозицій від роботодавців: минулого року із 50 тисяч вакансій з цілої області 60 відсотків були на ринку праці у Львові”, – розповів Михайло Хміль.
Він розповів, що роботодавці мають значні пропозиції для відвідувачів міського Будинку праці. „До мене телефонують знайомі роботодавці, цікавляться Будинком праці. У них досить високі очікування. Думаю, що кількість пропозицій від роботодавців зросте на 10 відсотків”, – розповів Михайло Хміль.
Як зазначив директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький, до цього часу в Львові працювало шість районних центрів зайнятості. „Деякі центри зайнятості були у підвалі, у двокімнатній квартирі. Такі центри не могли нормально надавати людям послуги. І роботодавці не хотіли йти у такі центри із пропозицією вакансій”, – розповів Володимир Галицький.
Він повідомив, що аналогічні міські Будинки праці наступного року відкриють у Тернополі, Харкові та Запоріжжі.
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ