Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На ринку праці жінки демонструють більшу активність

Серед тих, хто упродовж десяти місяців поточного року звернувся до Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні, переважали представниці прекрасної статі. Про це повідомили в відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Загалом упродовж вказаного періоду соціальні послуги у базових ЦЗ отримували 45,4 тисячі безробітних, у тому числі 25,3 тисячі або 55,7% складали жінки, з-посеред них найчисельнішою є група віком 25-34 роки – 2,6 тисячі осіб.

Відповідно до статистичних даних, головні причини втрати роботи – звільнення за згодою сторін або за власним бажанням, вивільнення у зв’язку з реорганізацією чи скороченням штатної чисельності. Майже 15,0 тисяч клієнтів ЦЗ мають повну вищу освіту, 14,8 – професійно-технічну і 10,5 – базову та неповну вищу.

Які галузі економіки найбільш привабливі для безробітних? Багато хто з колишніх клієнтів ЦЗ тепер трудиться у сфері оптової чи роздрібної торгівлі, на підприємствах з ремонту автотранспортних засобів, фірмах переробної або харчової галузі, займаються професійною, науковою та технічною діяльністю, знайшли себе на освітянській ниві чи працюють у закладах охорони здоров’я.

Як свідчить моніторинг, мешканки Львівщини більш активно шукають роботу, аніж чоловіки. До прикладу, серед 14,5 тисяч безробітних, котрі були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, 7,8 тисяч складали особи слабкої статі (53,6%).

А громадські та інші роботи тимчасового характеру частіше погоджуються виконувати особи сильної статі. Упродовж січня-жовтня до такого виду зайнятості залучено 2,8 тисяч чоловіків і лише 2,5 тисяч жінок.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності безробітних та збалансування попиту і пропозиції робочої сили обласна служба зайнятості організовує професійне навчання. Цьогоріч за скеруванням базових ЦЗ підвищували рівень кваліфікації або освоювали актуальні на ринку праці професії 9,3 тисячі безробітних, у т. ч. 5,1 тисяча галичанок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ