Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Самбірщині відбулась розширена нарада стосовно коронавірусу

Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
Фото: Самбірська РДА
1/3
Сьогодні, 6 березня 2020 року у Самбірській районній державній адміністрації відбулась розширена нарада з працівниками Самбірської РДА, відділу культури, бібліотечної системи, жителями району, працівниками комунального некомерційного підприємства Самбірського районного центру первинної медико-санітарної допомоги щодо убезпечення від 2019-nCoVта інших вірусів. Про це інформує прес-служба Самбірської РДА.

Лікар-епідеміолог Самбірського міськрайонного відділу ДУ ʺЛьвівський обласний лабораторний центр МОЗ Україниʺ Оксана Неофіта, надала рекомендації, застереження, поради при наявності симптомів гострого вірусного захворювання, дотримання відстані, роз’яснила правила захисту респіраторної гігієни, у тому числі під час поїздок, як правильно користуватися масками, антисептиками.

Лікар-епідеміолог звернула увагу, що COVID-19 передається краплинним та контактним шляхами. Найчастіше вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети. Коротко зупинилась на симптомах корона вірусу. Надала перелік категорій осіб, які знаходяться в групі ризику. Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка.

Голова Самбірської райдержадміністрації Андрій Жепко звернувся до присутніх аби дотримуватись рекомендацій профілактичних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції . При виявлені підвищеної температуру тіла, кашлю та ускладненого дихання, якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря. ʺІнформацію про заходи при поширенні епідемії донести до своїх односельчан, друзів та рідних. Адже коли людина належно попереджена про можливу небезпеку, то набагато більше захищена від вірусуʺ, - наголосив очільник району.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, в Україні дев’ятьох людей перевіряють на коронавірус COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ