Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На сайті Президента зареєстрували петицію про скасування угоди про малий прикордонний рух

На офіційному інтернет-представництві Президента України вчора, 5 липня, зареєстрували петицію про скасування угоди про малий прикордонний рух. Автор петиції Віталій Онофрійчук.

"Шановний пане Президенте, прошу розглянути можливість скасування угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею у світлі останніх подій, що відбулись на кордоні у Львівській області.

Наші громадяни своїми діям, а саме повною правовою необізнаністю, а також нехтуванням елементарних норм моралі, створюють абсолютно негативний імідж Україні, а також піддають сумніву наші з Вами європерспективи, лобізмом лише власних інтересів, нехтуючи загальнонаціональними. Дякую!", - йдеться у зверненні. 

Станом на сьогодні, 6 липня, 15:30 петицію підписали 234 людей.  Для того, щоб петицію розглянув Президент потрібно 25 тис. підписів.  До кінця збору підписів залишився 91 день.

Нагадаємо, 4 липня польська сторона призупинила дію малого прикордонного руху для мешканців 30-кілометрової зони вздовж українсько-польського кордону. Польська сторона пояснює такі заходи двома причинами: проведенням у Варшаві саміту НАТО та підготовкою до візиту Папи Римського на всесвітні Дні молоді у Кракові.

Шоковані українці запустили флешмоб про заборону Малого прикордонного руху

Як писало Гал-інфо, Львівська митниця ДФС у цей період не буде складати протоколи про порушення митних правил щодо осіб – мешканців прикордонних районів, які перетинали кордон на підставі вищевказаної Угоди та внаслідок її призупинення не змогли вивезти свої автомобілі з дотриманням установлених Митним кодексом України строків.

Мешканці прикордоння шокували дикунством

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ