Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На сесії ЛОР треба ставити питання про доцільність великої кількості обласних програм та „віддачу” виділених на них коштів — Леонід Охріменко

Збільшення матеріальної допомоги із депутатського фонду у бюджеті Львівської області на 2008 рік може вплинути на формування обласних програм. «Проте більшість обласних програм приймаються за принципом «програма задля програми», тобто вони фактично не виконуються. А потім вже депутатів просто ставлять до відома, що гроші перекидаються із однієї програми на іншу», – про це у коментарі «Гал-info» повідомив депутат Львівської обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко, член постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Леонід Охріменко.
«Фактично, програм є забагато і зараз йде мова про доцільність прийняття такої великої кількості програм. Наприклад, ми вкладаємо великі кошти у сільське господарство, однак яка „віддача” цих коштів? – каже Охріменко. – У минулому 2007 році Львівська обласна рада виділила 9 мільйонів гривень на розвиток сільського господарства, а „віддачі” цих коштів немає і тому на сесії Львівської обласної ради потрібно ставити питання про доцільність вкладання коштів у деякі програми та про доцільність програм взагалі», – сказав Охріменко.
Нагадаємо, на бюджетній сесії 4 січня депутати вдвічі збільшили матеріальну допомогу малозабезпеченим із депутатського фонду ЛОР. Сума становить понад 7 мільйонів гривень.
4 січня цього року депутати Львівської обласної ради прийняли обласний бюджет Львівщини на 2008 рік. В обласному бюджеті на 2008 рік встановлено загальний обсяг доходів у сумі 2 470 546,5 тисяч гривень. Обсяг доходів загального фонду бюджету визначено в сумі 2 311 600,7 тисяч гривень, спеціального фонду бюджету – 158 945,8 тисяч гривень, у тому числі бюджету розвитку 25 014 тисяч гривень.
Загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2008 рік передбачено в сумі 2 524 917,4 тисяч гривень, в тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету - 2 362 213 тисяч гривень та видатків спеціального фонду бюджету 162 704,4 тисяч гривень.
Розмови про доцільність великої кількості обласних програм серед депутатського корпусу ЛОР точаться вже довгий час.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ