Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На шахті „Степова” перевіряють стан промислової безпеки

На відокремленому підприємстві «Шахта «Степова» Державного підприємства "Львіввугілля" триває комплексна перевірка стану охорони праці та промислової безпеки - повідомляє прес-служба Територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області. Перевірка проходить під головуванням першого заступника начальника територіального управління Держгірпромнагляду по Львівській області начальника гірничого округу Царика Ю.В. силами інспекторського складу Червоноградської ДГТІ у вугільній промисловості.
Як зазначив Юрій Царик, особлива увага буде приділяється дотриманню вимог пилогазового режиму, безпечної експлуатації електрообладнання, дотримання паспортів кріплення очисних та підготовчих вибоїв.
На 17 листопада проведено п"ять обстежень поверхневих та підземних об’єктів ВП «Шахта “Степова» та ведення техдокументації головного енергетика, дотримання нормативних вимог, ведення технічної документації ВТБ, стан охорони праці на дільниці шахтного транспорту (поверхня), дільниці дегазації та профілактичних робіт.
У трьох випадках було призупинено експлуатацію окремих об’єктів, а саме: заборонено експлуатацію двох комірок і проведення монтажних робіт дегазаційного трубопроводу по 120-му конвеєрному штреку.
Також було проведено шість комплексних обстежень поверхневих та підземних об’єктів ВП «Шахта “Степова». Перевірено знання положення про навчання з питань охорони праці, Закон України "Про охорону праці", СУОП, виконання планів оргтехзаходів щодо комплексної перевірки 2007 р..
У чотирьох випадках було призупинено експлуатацію окремих об’єктів, а саме: погашення 1-го східного вентиляційного штреку; використання запобіжних вибухових матеріалів ІV-го класу запобіжності, для ведення вибухових робіт в лаві №115; бокового перекидача поверхні, зарядку акумуляторних батарей поверхні Північного блоку шахти.
До адміністративної відповідальності притягнуто заступників директора з виробництва Бриля Б.І. та Мочульського В.Є., заступника директора з охорони праці Крокоша І.В., заступника начальника ремонтно-відновлюваної дільниці Гірчака Я.М., в.о. головного енергетика Немирка Р.Я., заступника начальника дільниці дегазації та профілактичних робіт Милящука Я.П., механіка дільниці шахтного транспорту Кравчука О.Я., помічника начальника дільниці вентиляції і техніки безпеки Сироїда В.І.
Нагадаємо що 2 квітня поточного року саме на шахті "Степова" виникла пожежа, боротьба з наслідками котрої тривала майже місяць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ