Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На шахті «Зарічна» ДП «Львіввугілля» введена в експлуатацію вугільна лава, яку профінансовано з Держбюджету

На шахті «Зарічна» ДП «Львіввугілля» ведена в експлуатацію вугільна лава, яку профінансовано з Держбюджету. Про це «Гал-info» повідомив заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» Микола Бродер.

За його словами, з Державного бюджету було виділено 37 млн грн для закупівлі сучасного обладнання на вугільну лаву на шахті «Зарічна». «Завдяки зусиллям міністра  вугільної промисловості Україні Віктора Тополова, були виділені кошти на відкриття вугільної лави на шахті «Зарічна». Міністр вугільної промисловості підтримує збільшення видобутку вугілля в Західному регіоні», - сказав Микола Бродер.
Микола Бродер додав, що сьогодні, 11 травня, було розпочато видобуток вугілля з нової лави, зокрема було видобуто 450 тонн вугілля в добу, на наступний тиждень планується збільшити видобуток до 1000 тонн вугілля в добу. «Сьогодні приїхали колеги зі сходу з шахти «Южнодомбаська 1», щоб поділитися досвідом по експлуатації нового обладнання на вугільній лаві для того, щоб  досягнути  запланованих показників», - сказав він.
ДП „Львіввугілля” було створене  шляхом реорганізації однойменної Державної холдингової компанії.  До складу підприємства входять 9 шахт та 11 допоміжних підприємств. Виробнича потужність діючих шахт становить 4,65 млн тонн на рік.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ