Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Шевченківські дні до Львова приїдуть лідери „Народної самооборони”

На Шевченківські дні до Львова приїдуть лідери „Народної самооборони” — про це сьогодні, 12 лютого, на прес-конференції, відповідаючи на запитання „Гал-info”, повідомив один із лідерів НС Тарас Стецьків. За словами Стецьківа, під час візиту у Західну Україну члени цього громадянсько-політичного руху хочуть підсумувати політичну ситуацію в Україні і від першого етапу діяльності „Народної Самооборони” — поїздки по Україні перейти до другого етапу — на основі потреб людей сформулювати вимоги до влади.
„Майже всі політики національно-демократичного спрямування свої тури Україною починали із Заходу, бо тут вони почували себе найкомфортніше. Ми ж вирішили почати із найскладнішого регіону — Центральної України, яка дуже активно підтримувала помаранчеві сили під час революції, а нині страшенно розчарувалася у помаранчевих лідерах. Потім ми поїдемо на північ і на схід, щоб підривати позицію Партії регіонів у тих областях, де вона має найбільшу підтримку, адже після цього вирушимо на Захід. У Львів ми плануємо приїхати орієнтовно 8-9-10 березня”, — наголосив Тарас Стецьків.
Власне відвідинами західних областей України лідери „Самооборони” планують завершити перший етап своєї роботи — спілкування з людьми і вивчення їхніх проблем. Як наголосив Тарас Стецьків, цей етап триватиме орієнтовно до Великодніх свят, а вже після Великодня члени „Народної самооборони” почнуть активну підготовку до маршу на Київ, який планують на квітень-травень 2007 року.
„Під час цього маршу ми висунемо свої вимоги до влади, які будуть сформульовані на основі викликів суспільства. Ми будемо ставити вимоги і до Президента, і до Кабінету Міністрів. Також ми пред’явимо вимоги до національно-демократичних сил, насамперед – до „Нашої України” і до БЮТу. Ми вимагатимемо, щоб ці сили об’єдналися і припинили нарешті гризтися між собою за свої приватні інтереси, а почали думати про народ. Якщо наш марш на Київ стане масовим, якщо ми побачимо, що політики і владні мужі прислухалися до вимог народу, то ми вважатимемо для себе це перемогою, якщо ж реакції не буде і влада покаже себе як недієздатна і неефективна, ми перейдемо до третього етапу своєї роботи — трансформації громадянського руху у політичну силу з метою заміни неефективної влади”, — заявив Тарас Стецьків. 
Нагадаємо, свій тур Україною лідери „Народної самооборони” розпочали 22 січня цього року із міста Вінниці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ