Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Східну Європу обрушилися сильні морози і снігопади

На країни Східної Європи обрушилися сильний холод та снігопади, що привело до загибелі близько 50 осіб, а також ускладнило транспортну ситуацію в регіоні.

У Стамбулі в понеділок випало 20 сантиметрів снігу, міська влада оголосила червоний (найвищий) рівень тривоги. Турецькі авіалінії скасували 184 рейси, повідомляє Кореспондент.

У Польщі, Румунії, Болгарії та Сербії від переохолодження вже померли понад30 людей, передає Euronews. Хвиля сибірських холодів дісталася і до Чехії. Тут через холод і сильні снігопади обмежено рух потягів - у деяких місцях через мороз опинилися пошкоджені рейки.

Як повідомлялося, в Україні зареєстровано вже 30 смертей від переохолодження.

На півдні Росії в Краснодарському краї риба замерзає просто у воді. У гірських районах краю через снігопади на дорогах утворилися затори, рух великовантажних машин на трасі поблизу Новоросійська було обмежено.

У минулі вихідні ураганний вітер і сильний мороз стали причиною великих аварій відразу на декількох високовольтних лініях електропередачі. Без світла залишилися жителі Анапи, Новоросійська і ще 40 населених пунктів.

Метеорологи обіцяють, що найближчими днями в ряді районів Східної і Центральної Європи стовпчики термометрів можуть впасти до позначки -30 градусів за Цельсієм.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ