Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сколівщині зріє транспортний колапс

Внаслідок затягування з конкурсом на обрання перевізника на Сколівському напрямку тисячі мешканців гірського району фактично залишилися без прямого сполучення з містом Львовом. Напруга у мешканців сколівських сіл зростає і вони готові в рамках протесту перекривати рух на міжнародні трасі Київ-Чоп. Депутат Львівської облради, член фракції «Самопоміч» Михайло Сидорович закликав обласну адміністрацію почути людей і не створювати їм штучні незручності.

«Конфлікт назрів ще на початку літа, але практично ніхто не поставився до цього серйозно. Приватний перевізник «Транспорт», який майже рік вимагав дозволу для своїх автобусів їздити не до автостанцій Львова, як цього вимагає закон, просто покинув свою роботу. Маршрути сколівського напряму перейшли до стрийського приватного АТП, яке не може налагодити роботу і забезпечити зручний проїзд до обласного центру», – розповів під час сесії Львівської облради Михайло Сидорович.

Законодавство вимагає, щоб обласна адміністрація при погодженні певного приміського маршруту погоджувала схему проїзду маршруту через обласний центр. Такого погодження у ПП «Транспорт», яке обслуговувало сколівський напрям, не було. Майже рік підприємство намагалося обійти цю норму і в кінці кінців відмовилося від своїх маршрутів. Відтак, Львівська ОДА надала тимчасовий дозвіл на перевезення приватному стрийському АТП. Останнє вирішило організувати перевезення мешканців Сколівського району невеликими автобусами до Стрия, де пропонує зробити пересадку на свої автобуси до Львова. Така заплутана схема створює дискомфорт та додаткові витрати для мешканців. Крім того, частина водіїв та власників автобусів, які працювали у складі ПП «Транспорт», фактично залишилися без роботи.

«Я організував зустріч цих малих перевізників з головою ЛОДА і закликав надати їм тимчасові дозволи на перевезення до проведення тендеру на маршрути для Сколівського району. Це б дозволило зняти соціальну напругу і забезпечити комфорт мешканців району. Однак в адміністрації таку пропозицію відкинули і залишили схему зі стрийським АТП. Тендер досі не відбувся, десяток малих підприємців перебувають у невизначеності і навіть продають свої автобуси, а мешканців Сколівського району залишаються без якісного сполучення зі Львовом. Тому ініціативу в свої руки повинні взяти депутати і змусити виконавчі органи влади нормально робити свою роботу», – резюмував Михайло Сидорович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ