Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На сьогодні у Львові немає належної лабораторної служби — Олег Когут

Заступник державного санітарного лікаря Львівської області Олег Когут переконаний, що проблема туберкульозу — це не лише медична, а й соціальна проблема, оскільки дуже часто для боротьби з туберкульозом не вистачає коштів, зокрема, недостатнє фінансування тубдиспансерів, незадовільна матеріально-технічна їх база. Про це Олег Когут заявив сьогодні, 13 квітня 2006 року, під час засідання «круглого столу» на тему «Проблеми боротьби з туберкульозом у Львівській області та шляхи їх вирішення». Окрім цього, за його словами, є проблеми, що пов’язані з лабораторною діагностикою.
«Ми вимушені були закрити своїми постановами ряд лабораторій, — наголосив Олег Когут, — тільки через те, що там не було належних санітарно-протиепідемічних умов».
«Найбільше нас турбує ситуація, що склалася у місті Львові, оскільки у найбільш потужному на Львівщині Регіональному фтизіопульмонологічному центрі, половина хворих — зі Львова. Це пов’язано з тим, що у місті немає стаціонару, і друга проблема пов’язана з лабораторною діагностикою хворих і підозрілих на захворювання, — додав Олег Когут. —  На сьогодні ми не можемо налагодити належної лабораторної служби у місті Львові».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ