Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На спільному засіданні вченої ради ЛНМУ ім. Данила Галицького та колегії Головного управління охорони здоров’я ЛОДА обговорювали стан ортопедо-травматологічної допомоги мешканцям Львівської області у 2005 році

29 березня відбулося спільне засідання вченої ради Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького та колегії Головного управління охорони здоров’я ЛОДА. Головним питанням, що розглядалося на цій нараді був стан ортопедо-травматологічної допомоги мешканцям Львівської області у 2005 році. Про це повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.
Минулого року в області збільшились усі види травматизму: загальний травматизм 92271 випадків, виробничий травматизм – 2707, побутовий – 78613, вуличний – 3599, дорожньо-транспортний – 1299 постраждалих. З травм збільшились переломи верхньої і нижньої кінцівок. Мережа ортопедично-травматологічних ліжок в області нараховує 1153 одиниці, працюють 207 ортопедів-травматологів – 80 з яких має вищу категорію.
В організації амбулаторної ортопедо-травматологічної допомоги насамперед приділено увагу мережі спеціалізованих кабінетів, а також травматологічних пунктів. В області стабільно працюють 45 таких кабінетів і 3 травматологічних пункти у м. Львові, 10 травмпунктів в районах області. Також в області працюють 27 кабінетів реабілітації і 14 кабінетів мануальної терапії. Це покращує допомогу амбулаторним хворим. На порядку денному стоїть відкриття реабілітаційних ліжок в Любіні-Великому. За 2005 рік в області всього зроблено 7405 операцій на кістково-м’язевій системі.
Завдяки доброчинній допомозі, у госпіталі ветеранів війни та репресованих ім. Ю. Липи, з’явилась можливість оперувати пацієнтів старшого віку за методикою хіп-систем та робити однополюсне ендопротезування.
Головний ортопед-травматолог області Т. Підлісецький зазначив, що суттєвим фактором зменшення рівня інвалідності є ефективна реабілітація хворих. Для підвищення якості лікування хворих в умовах обмеженого фінансування існує нагальна потреба в скороченні  тривалості дороговартісного стаціонарного лікування за рахунок його інтенсифікації з більш раннім переведенням хворих після стабілізації патологічного процесу і досягнення позитивної динаміки, в реабілітаційні стаціонари та поліклінічні відділення. Для цього необхідно вирішити питання про підготовку лікарів реабілітологів, які б володіли лікувальною фізкультурою, масажем, фізіотерапією і це дало б можливість значно покращити роль та лікування хворих, знизити витрати на їх реабілітацію.
Учасники колегії та члени вченої ради прийняли ухвалу, у якій визнали роботу з підготовки лікарів-травматологів. хірургів з питань поєднаної травми та комбустіологів і надання ними медичної допомоги з даних профілів у Львівській області задовільною.
Вирішено також, що науковці  кафедри травматології, ортопедії ЛНМУ ім. Д. Галицького спільно з Головним управлінням охорони здоров’я розроблять програму стажування лікарів для лікування поєднаної травми та збільшити кількість слухачів на тематичному удосконаленню по к
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ