Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стебницькому ДГХП “Полімінерал” продовжуються обвали землі, бо держава не фінансує ліквідацію рудника №2 – директор підприємства

Якщо цьогоріч на “Комплексний проект консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель Стебницького ДГХП “Полімінерал” виділять 10 мільйонів гривень відповідно до рішення Кабміну, то вдасться підготувати установку для закачування концентрованого розсолу у порожнини, які несуть загрозу обвалу землі. Як розповів у коментарі „Гал-info” директор Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства „Полімінерал” Микола Яковлєв, здійснювати закачування розсолу відповідно до проекту ліквідації рудника № 2 мали розпочати ще два роки тому.
„Загальна вартість робіт по проекту ліквідації рудника № 2 – 162 мільйони гривень. У 2004 році було затверджено Кабміном рішення щорічно виділяти по 24 мільйони гривень на виконання проекту. А виділяли значно менше: у 2004 – 6,4 мільйона гривень, у 2005 – 5,3 мільйона гривень, у 2006 – сім мільйонів, у 2007 – шість мільйонів гривень. Тому і роботи по ліквідації рудника № 2 не виконуються. Провалля продовжують утворюватися. Якщо цьогоріч виділять стільки, як запланували, це буде дуже добре, але в це вже важко повірити. У минулому році від депутатів Дрогобицької міської ради з цього приводу були звернення і до Президента України, і до Прем’єр-міністра, але це ніяк не позначилося на покращенні ситуації”, – розповів Микола Яковлєв.
Він зазначив, що загроза через провалля є і для міста Трускавця, і для регіону загалом. „Якщо не ліквідувати рудника № 2, то через провалля, які виникають, будуть порушуватися лінії високовольтних передач, магістральний водогін, шосейні дороги. Добре, що мер Дрогобича звернувся до РНБО України з цією проблемою, але не знаю, чи це дасть потрібний ефект”, – розповів Микола Яковлєв.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ