Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На стороні ЛНР воює 17 тис. бойовиків, - Геращенко

На стороні так званої "Луганської народної республіки" воює 17 тис. бойовиків. Про це в ефірі 5 каналу повідомив народний депутат України від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"В "Луганської народній республіці" числиться бійців 17 тис. осіб. Це кількість козаків, ЛНР та інших товаришів. Це цифра перевірена, відома за даними нашої розвідки", - сказав він.

Також він зазначив, що у бойовиків в Луганській області в розпорядженні велику кількість військової техніки. "Щоб не було ні в кого ілюзій, нас чекає важкий, небезпечний ворог, який має величезну кількість військової техніки", - додав він.

За даними Геращенко, під Луганської зараз знаходиться 84 танки. Однак у них немає своїх екіпажів.

"Техніка Росії наповнила за останній місяць ЛНР і ДНР", - сказав депутат.

При цьому він сказав, що не володіє точними даними про кількість бойовиків в "Донецькій народній республіці". "За ДНР у мене точної цифри немає, тому я її озвучувати не буду. Але думаю, що ці цифри приблизно рівні", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на Донбасі воюють 32,4 тис. російських військових і найманців. При цьому секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що на Донбасі 36 тис. бойовиків, включаючи 8,5 тис. бійців російських військ.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ