Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На створення і експорт неіснуючого обладнання для кораблів Львівське підприємство незаконно отримало більше 1 млн. грн. державних коштів

Співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили злочинні дії службових осіб одного з Львівських приватних підприємств, які незаконно заволоділи більше 1 млн. грн. державних котів у вигляді відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомляє прес-служба Управління СБУ у Львівській області.
 Співробітниками УСБУ у Львівській області отримали інформацію про те, що у 2004 році Львівське підприємство придбало у комерційних структур корабельне обладнання і в подальшому експортувало його на адресу закордонної компанії, зареєстрованої в офшорній зоні Карибського регіону. Під час з’ясування всіх обставин укладення цієї угоди правоохоронцям вдалось встановити, що закордонна компанія-отримувач обладнання, за даними Інтерполу, була ліквідована ще у 2002 році. Щодо фірми-виробника обладнання, то вона зареєстрована на підставних осіб і не мала жодних потужностей для виробництва зазначеного в угоді обладнання. Встановивши фіктивність проведеної зовнішньоекономічної операції, співробітники УСБУ виявили, що в результаті оборудки львівська приватна структура отримала у якості відшкодування податку на додану вартість в розмірі більше 1 млн. грн. з Державного бюджету.
Зазначені матеріали УСБУ у Львівській області передало в органи прокуратури, якими порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст..205 (фіктивне підприємництво) Кримінального Кодексу України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ