Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Сумщині викрили підприємця, який відмивав кошти з ремонту доріг

Як повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко, на Сумщині викрили підприємця, який під час ремонту доріг привласнив близько 150 тис грн.

Прокуратурою Сумської області за результатом слідства, проведеного слідчими Слідчого управління ГУ НП України в Сумській області, за оперативного супроводу співробітників УЗЕ в Сумській області повідомлено про підозру фізичну особу-підприємця, який під час ремонту дорожнього покриття привласнив бюджетні кошти.

Встановлено, що у 2017 році між цим підприємцем та Хустянською сільською радою Буринського району було укладено договір на проведення ремонту твердого дорожнього покриття ряду вулиць вказаного населеного пункту. У подальшому, на підставі актів виконаних робіт, підприємцю перераховано майже півмільйона гривень.

Однак, у ході слідства встановлено, що у офіційній документації підприємець зазначив недостовірні відомості про обсяги та якість виконаних робіт, у тому числі про використані під час їх виконання матеріали. Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи обсяги робіт по ремонту дорожнього покриття є завищеними майже на 150 тис грн.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 (привласнення чужого майна, вчинене повторно), ч. 1 та ч. 3 ст. 358 (підроблення офіційного документа, вчинене повторно) КК України.

Довідково: підозрюваному загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ