Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На святкування 750-річчя Львова приїде Віктор Черномирдін і губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко

На святкування 750-річчя до Львова приїде Надзвичайний та Повноважний Посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін і губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко. Про це повідомив “Гал-info” генеральний консул РФ у Львові Євген Гузєєв.
Нагадаємо, що  11 травня у Києві голова Львівської ОДА Петро Олійник  мав зустріч з Віктором Черномирдіним. Петро Олійник домовився з ним про співпрацю львівського бізнесу з російськими підприємствами різних регіонів Росії. Також було обговорено питання ефективного використання Більче-Волицького газового сховища, котре є найбільшим у Європі та знаходиться на території Львівщини. Петро Олійник та Віктор Черномирдін обговорили ряд спільних культурних заходів за участю Санкт-Петербурзького Маріїнського театру та Національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Саме під час зустрічі Петро Олійник запросив Віктора Черномирдіна на відзначення 750-річчя Львова. Як повідомив “Гал-info” генеральний консул РФ у Львові Євген Гузєєв, попередньо Надзвичайний і Повноважний Посол мав такі наміри прибути на святкування. Однак ще точно не відомо, на коли призначено візит Віктора Черномирдіна до Львова.
Валентина Матвієнко давно підтримує стосунки зі львівською владою і теж має намір відвідати Львів на запрошення міського голови Андрія Садового. Валентина Матвієнко за походженням українка. Обіймала посаду віце-прем’єра в російському уряді при двох президентах та чотирьох прем’єр-міністрах. На сьогодні вона є губернатором Санкт-Петербурга.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ