Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Спортивний майданчик на Сихові у Львові здадуть у експлуатацію швидше

Спортивний майданчик поблизу школи № 95 на Сихові у Львові планують здати у експлуатацію швидше ніж планувалось. Про це сьогодні, 28 березня, зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. Зокрема він зазначив, що про це домовлено із підрядною організацією, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Ще торік у СЗШ №95 розпочато роботу з будівництва адміністративно-побутового корпусу ігрових видів спорту та спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті. 

У 2015 році за результатами відкритих торгів визначено переможця – ТзОВ «Компанія Технодизайн», роботи було розпочато у жовтні 2015 року та виконано наступні роботи: підведено зовнішні мережі електропостачання, демонтовано старі огороджуючі конструкції, влаштовано нові, проведено земляні роботи з влаштуванням фундаментів, опор та колон 1 поверху перекриття, внутрішні інженерні мережі, проведено зворотню засипку. Роботи у 2015 році виконано на суму 1 420,831 тис. грн. (в бюджеті розвитку було передбачено асигнування в розмірі 2 млн.грн.)

«На даному етапі йде будівництво адміністративно-побутового комплексу корпусу 95-ї школи для ігрових видів спорту та майданчику. Підприємство виграло тендер влітку минулого року, у вересні ми припустили до виконання будівельно-ремонтних робіт і роботи ми проводимо по сьогоднішній день.

На даний момент залито фундамент, опорні колони, залізобетонні перекриття і перегородки. Роботи тривають. Цього року хочемо повністю закрити цей корпус, щоб не руйнувався під впливом погодних умов. Кошти, що передбачені на цей рік, фактично, будуть освоєні, тому сподіваємось на додаткове фінансування», - зазначив Роман Смалюк, директор компанії «Технодизайн».

У 2016 році виконано наступні роботи: влаштовано перекриття між 1 та 2 поверхами, колони та несучі конструкції під покриття, вимуровано перегородки під санвузли, сходові марші, підйомник (ліфт) на рівні 1 поверху. На даний час робіт виконано на суму 1,4 млн.грн. (в бюджеті розвитку передбачено асигнування в розмірі 2 млн.грн.). Ще заплановано виконати такі роботи: обв’язка бетонними балками 3 поверху, мурування перегородок під санвузли, сходові марші, підйомник (ліфт) на рівні 2 поверху, влаштування металевих конструкцій під покрівлю та закупівля покрівельного матеріалу.

Загальна кошторисна вартість будівництва адміністративно-побутового корпусу ігрових видів спорту та спеціалізованого ігрового майданчика для занять спортивними іграми на пісочному покритті в цінах 2015 року становить 14,7 млн.грн.

"По плану, завершення має бути у 2017 році, але я попросив будівельників подумати з проектантами про можливість всі основні роботи зробити в цьому році", - наголосив мер.

«Спортивний комплекс задумувався ще до Євро-2012 – для розвитку, спортивного гарту дітей, особливо тих, які мають особливі освітні потреби, бо наша школа вже з початку 90-х років займається дітьми з інвалідністю, і їх у нас сьогодні 27. Тому у цьому комплексі передбачено ліфт на три поверхи, який підніматиме людей з проблемами опорно-рухового апарату, будуть спортивні майданчики з пісочним покриттям для гри у волейбол, футбол, спортивні площадки будуть розвідні – для того чи іншого виду спорту і використовуватимуться у теплий період року – для того, щоб діти могли займатися на свіжому повітрі, а в холодний період там буде спортивний зал.

За планом будівництво, що здійснюється за кошти з бюджету розвитку міста, має завершитись у грудні 2017 року», - розповів Юрій Моклович, директор СЗШ №95.

Водночас як відзначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР, в цьому році передбачено кошти на виготовлення проектно-кошторисних документацій для приблизно 10-ти спортивних майданчиків.

За словами Андрія Садового, в цьому році також на проспекті Червоної Калини буде медіатека.

Крім цього, у бюджеті розвитку 2016 року передбачено асигнування в розмірі 500 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту спортивних майданчиків у 9-ти навчальних закладах та 4-х спортивних залів у школах на суму 5,6 млн.грн.(СЗШ № 74, 49, 83, 38 та завершити розпочатий у 2015 році ремонт спортзалу у ЛФМЛ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ