Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На символічній могилі невідомого повстанця освятили пам’ятний хрест

25 листопада у селі Хоросниця Мостиського району відбулося посвячення пам’ятного хреста на символічній могилі невідомого повстанця. Таким чином мостищани вирішили вшанували усіх вояків УПА, які воювали і загинули на території району. Пам’ятний знак встановлено згідно з Програмою Львівської обласної ради із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України, повідомила прес-служба Львівської облради.

Вшанування полеглих вояків УПА розпочалися ходою релігійної процесії з хоругвами від церкви до місцевого цвинтаря, де було відправлено панахиду та освячено пам’ятний хрест на символічній могилі. У вшануванні пам’яті загиблих упівців взяли участь депутат Львівської обласної ради Юрій Зірченко, ветерани ОУН-УПА, місцеві мешканці, вчителі та школярі. 

Звертаючись до учасників заходу Юрій Зірченко зазначив, що Львівська обласна рада проголосила 2012 рік Роком УПА. У рамках вшанування воїнів УПА обласна рада прийняла Програму із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України. Також Юрій Зірченко вручив відзнаки Львівської обласної ради «70-річчя УПА» місцевим ветеранам крайового Братства вояків ОУН-УПА.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ